به سایت دکتر حسن اکبری خوش آمدید

…هوالشافی…

چرا آسم میگیریم | دکتر حسن اکبری | متخصص طب سنتی و آسیب شناسی سلولی

چرا آسم می گیریم؟ | دکتر حسن اکبری | متخصص طب سنتی و آسیب شناسی سلولی

هوالشافی

چرا آسم میگیریم؟

بطور کلی دو نوع آسم وجود دارد. نوع شناخته شدۀ آسم، در اثر حساسیت به مواد آنتی ژنیک خاص است. در این حالت که بدن یک بار با آنها مواجه شده و بر علیه آن مواد پادتن یا آنتی بادی ساخته است. در تماس بعدی با فعال شدن و اتصال آنتی ژن ها و آنتی بادی های قبلاً ساخته شده برخی سلولهای سیستم ایمنی موادی از خود آزاد می کنند. این مواد باعث انقباض راههای هوایی باریک شده و بیمار در فرایند بازدم دچار مشکل شدید می شود. در این میان تنگی نفس به همراه سرفه مکرر دست می دهد که به این حالت حملۀ آسم خارجی گفته می شود.

نوع ناشناخته آسم، آسم اولیه است که علت آن در طب جدید مکتب غربی است. به این نوع آسم، اسم درونزاد یا داخلی گفته می شود. که البته آسم درونزاد در طب اسلامی ایرانی کاملاً شناخته شده و درمان آن نه استفاده از گشاد کننده های راههای هوایی که بعضاً اوضاع را خرابتر می کند، بلکه اصلاح عملکرد مختل شدۀ سلولهای راههای تنفسی می باشد.

لازم به ذکر است که برای آسم برونزاد نیز درمان مؤثر در طب اسلامی ایرانی وجود دارد که در مقالۀ دیگر انشاءا… بحث خواهد شد.

چرا آسم میگیریم | دکتر حسن اکبری | متخصص طب سنتی و آسیب شناسی سلولی

حال ببینیم آسم اولیه یا درونزاد چگونه ایجاد می شود:

وقتی بیمار تغذیه نامناسب و نامتعادل برخلاف مثلث سلامت و دستورات طب اسلامی ایرانی دارد، سلولهای مخاط دستگاه تنفس در چند عمل خود دچار مشکل می شوند.

 ترشح بیش از حد مواد موکوسی توسط سلولهای پوشانندۀ دستگاه تنفس.

 تورم سلولی سلولهای پوشانندۀ دستگاه تنفس که موجب تنگی راههای هوایی باریک می شود.

 کاهش عملکرد مژک های سطح سلولهای پوشانندۀ دستگاه تنفس بعلت کاهش انرژی سلولی در اثر مصرف غذاهای نامتعادل و نامناسب با طبع سرد. مانند: ماست بدون مصلح، دوغ، شیر سرد، آب سرد فراوان، گوشت گاو، مرغ و ماهی فراوان.

حال تصور کنید وقتی در راههای هوایی باریک، سلولهای متورم و بی قوام که مواد موسین فراوان ترشح می کنند و مژک ها که باید مواد موسین را به خارج هدایت کنند درست کار نمی کنند. مواد موسین زیادی تولید شده و مرتباً در حال پایین رفتن و انسداد راههای هوایی بیمار یعنی خفه شدن بیمار هستند.

پس بدن باید بطور خودکار چه کاری انجام دهد که این ترشحات پایین تر نروند؟

بدن برای جلوگیری از پایین تر رفتن ترشحات انقباض راهها را انتخاب می کنند. انقباض راه نیز خود یک نوع انسداد نسبی است. پس باید رفلکس سرفه عمل کند تا ترشحات به سمت خارج رانده شوند. و موقتاً مشکل لحظه ای تنفس حل شود.

اما در طب جدید مکتب غربی به جای مشکل تغذیه سلولی، اقدام به تجویز داروهائی می شود که راههای هوایی را گشاد می کنند. در نتیجه ترشحات به نواحی پائین حرکت می کنند. و از طرف دیگر داروهایی داده می شود که رفلکس سرفه را از بین ببرد در نتیجه باعث تجمع ترشحات غلیظ در قسمت های عمیق و تغلیظ بیش تر و ایجاد پلاک های موسینی سفت می شود. این پلاک ها تماماً وضعیت را برای ایجاد یک مرحلۀ آسم مداوم وخیم فراهم می نماید.

طب ایرانی اسلامی، اصلاح تغذیه سلولی، درمان آسم:

در طب اسلامی ایرانی با اصلاح وضعیت تغذیه سلولی و اصلاح عملکرد سلولی، ترشح موکوس به حد نرمال باز می گردد. بعد از این مرحله ورم سلولها بعلت اصلاح پمپ های سدیم و پتاسیم سطح سلولها، اصلاح می گردد. و قوام سلولها به حال طبیعی برمی گردد.

در نتیجه انقباض و انسداد نسبی راههای هوایی به حالت طبیعی باز می گردد و به تدریج پلاک ها و توپی های موسینی تغلیظ شده توسط سیستم ایمنی برداشته می شود. به این ترتیب آسم بطور واقعی و دائمی درمان می شود. به شرطی که بیمار مجدداً تغذیه صنعتی غربی را جایگزین تغذیه اسلامی ایرانی نکند.

برای مثال: یکی از بیماران که به مدت پانزده سال سرفه داشت و سالها بعنوان آسم دارو مصرف کرده بود، پس از مدتی با رعایت رژیم مثلث سلامت و سایر دستورات آمده در وب سایت به حالت طبیعی بازگشت نمود.

دکتر حسن اکبری

متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی

محقق و مدرس طب اسلامی ایرانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *