هوالشافی
آیا برای سرخ کردنی ها روغن کنجد می شود استفاده کرد؟
با حرارت ملایم بلامانع است.
آیا مصرف ماءالشعیر و یا آب پنیر را می توانم ادامه دهم اگر بله شیوه صحیح کدام است؟
ماالشعیر واقعی بلامانع است. آب پنیر خوب نیست.
آیا کرم ضد آفتاب استفاده کنم؟ اگر بله با توجه به نوع پوستم چه کرمی؟
کرم ضد آفتاب موسسه تحقیقات حجامت ایران.
فرموده بودید ورزش منظم داشته باشم آیا شنا خوب است؟ یا همینقدر که بدوم کافی است؟
هر دو خوب است ولی بطور ملایم.
دستور شربت عسل را هم بفرمایید.
آب جوشیده ولرم شده با یک قاشق عسل در یک لیوان آب.
دوش واژن (مخصوص خانم ها) یعنی چه و چگونه انجام شود؟
هر شب عسل را با اپلیکاتور زنان وارد واژن نمایید.
(توجه: در صورتی که تحریکات ناحیه واژن و نواحی اطراف آن یعنی اندام های خارجی آن به شدت زیاد شد میزان عسل را کم کرده و با عسل از روغن زیتون استفاده نمایید)
آیا حجامت را در زمستان که خوب نیست می توانم انجام دهم؟
پس از ایام ممنوع انجام شود یعنی در دی ماه انجام نشود.
روغن گل بنفشه خیلی گران است آیا می توانم به جای آن از روغن زیتون و سرکه طبیعی انگور جهت روغن مالی بدن استفاده کنم به خصوص جای لکه های صورت و پشت دست؟
گل بفشه بهتر است اگر ناچار هستید زیتون بلامانع است.
آب نارنج را چگونه مصرف کنم که برای خودم و خانواده نافع باشد؟
افرادی که مثلث سلامت را شروع کرده اند تا 40 روز نباید آن را مصرف کنند بعد از 40 روز با یک مصلح با طبع گرم مثل نمک طبیعی میل شود.
آیا جوشانده رازیانه را گرماگرم بخورم یا اینکه می توانم سرد شده ی آن را هم بخورم و اینکه بعداز غذا باشد یا هر وقت که میل دارم؟
بهتر است هم دمای چای میل شود، بهتر است ناشتا میل شود.
از آنجا که محصول فصل شهرستان ما انواع مرکبات وخرمالو است آیا می توانم از آنها استفاده کنم و اینکه بهترین زمان استفاده از این میوه ها چه وقت است؟
مرکبات و خرمالو قبل ازغذا بهتر است ولی جدا جدا میل شود، بین هر دو میوه یکی دو ساعت فاصله باشد.
آیا به جای آب هویج می توانم خود هویج را استفاده کنم؟
بله
براي پخت غذا از چه ظروفي بهتر است استفاده شود؟
ظروف مسی استفاده شود
چرا شما استفاده از ابليمو و غوره را منع ميكنيد؟ آيا آبليموي تازه هم منعي دارد؟
آبلیمو و آبغوره با مصلح منعی ندارند. برای بیماران تا 40 روز منع می شوند بعد با مصلح منعی ندارند.
مصرف آب جوش بنا بر حدیثی از امام صادق نهی شده است که شما بنا بر حدیثی دیگر آنرا درمان میدانید و اما سوال بنده در اینجا این است که آیا با توجه به تعدد و تکثر و بعضا تناقض احادیث، آیا بهتر نیست که شما نیز مانند متخصصین علم رجال و درایه اما از منظر علمی و آزمایشی احادیث سره را از ناسره تشخیص داده و سپس با اطمینان بیشتری به تجویز داروها بپردازید؟
قطعا خوردن آب در حد جوش هم در علم جدید و هم در روایات مضر است ولی منظور بنده آب جوشیده ولرم یا کمی گرمتر است که دارو تلقی شده است.
آیا اگر لیمو با عسل و آب مخلوط شده و حالت شربت پیدا کند از میزان اسیدیته آن کم نمیشود و در واقع درعین حال از خواص هردو استفاده نمیشود؟
عسل مصلح است ولی نباید زیاده روی شود بخصوص در بیماران دیابتی.
آیا در حالت بیماری خوردن گوشت، معده و نهایتا بدن را اسیدی نکرده و نتیجتا سیستم ایمنی را تضعیف نمیکند؟
گوشت گوسفند به میزان متعادل در روایات شفا تلقی شده است.
معادل امروزین سودا در طب جدید چیست و گوجه و بادمجان ازچه راهی موجب غلبه آن میشوند؟
آنچه همزمان انرژی گیر باشد و خشک کننده (سودا قسمت های جامد و سخت سلول های بدن است)
درباب چای مقاله فوق العاده گویا و مستدلی ارائه فرموده اید که بینهایت جای تشکر و سپاس دارد واقعا آموزنده و عالی بود. اما اینکه گفته میشود “پلی فنل” موجود در چای خاصیت ضدسرطان داشته و بعضا در ژاپن از کاتچین موجود در چای برای درمان سرطان استفاده شده تا چه حد قابل استناد است و آیا اصولا ترکیبات پلی فنل، آنتی اکسیدان هستند یا خیر؟
دید بنده کلی تر است وگرنه در هر ماده مضری ممکن است مولکول های مفید هم پیدا شود و ما باید کل اثرات یک ماده را در نظر بگیریم.
در بحث بیماریها و درمانها تاکید زیادی بر سطح انرژی مواد غذایی داشته اید منظور از این سطح انرژی همان میزان کالری موجود در غذاهاست؟ اگر پاسخ مثبت است چرا تاکید شده که خصوصا بعد از سنین میانسالی از غذاهای پرکالری استفاده نشود؟
این دید اشتباه طب جدید است حال آنکه در روایات برعکس این دیده می شود مثلا از علی علیه السلام است که فرموده اند خرما بخورید که شفای درد ها در آن است!
در سرماخوردگی به مصرف سوپ شلغم همراه با کمی فلفل سیاه نیز توصیه گردیده آیا در این باب اثرات فلفل سیاه بیشتر است یا فلفل قرمز؟ درعین حال گفته شده که فلفل سیاه محرک و فلفل قرمز آرامبخش و مسکن و محرک اخلاط است.
فلفل سیاه انرژی بخش و فلفل قرمز سودا زاست.
در مورد روغنهای حیوانی با توجه به میزان بالای چربی اشباع در آنها و سبک زندگی امروز که عموما فاقد تحرک و فعالیت است مشکلی برای سلامت افراد ایجاد نمیکند؟
به میزان متعادل مشکلی ندارد و باید ورزش هم به زندگی اضافه گردد و در بالای پنجاه سال شبها زیاد میل نشود.
بنظر میرسد جای سیب هم در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریها و هم دفع عفونتها و ویروسها بسیار خالی است.
سیب در اول روز و ناشتا یک عدد با پوست و دانه میل شود.
درمورد بیماری سرماخوردگی مصرف سوپ با گوشت را توصیه نموده اید آیا گوشت یا آب گوشت محیط مناسبی برای رشد و کشت میکروبها محسوب نمیشود و بیماری بدین واسطه تشدید نمی شود؟
عامل سرما خوردگی ویروس است و در مقابله با ویروسها حرف اول را سیستم ایمنی می زند، آبگوشت محیط رشد باکتری ها در خارج بدن است و باز رشد باکتری ها در بدن وابسته به قدرت سیستم ایمنی است.
در تغذیه برای رفع سرما خوردگی اشاره ای به استفاده از لیمو ترش نشده بود درحالیکه این میوه معجزه آسا اثری قوی بر کاهش ورم، التهاب و درد گلو داشته و از نظر ویتامین C و آنتی اکسیدان در سطح بسیار بالایی است خصوصا در ترکیب با عسل که یک آنتی باکتری قوی است و در قرآن از آن تعبیر به “شفاء” شده و در طب سنتی نیز با اکثر داروهای گیاهی برای مقوم و موثر کردن دارو تجویز میشده.
در مورد عسل 100% موافقم ولی زیاد آبلیمو خوردن محیط را اسیدی می کند و سیستم ایمنی را تضعیف می کند و باعث جدا شدن کلسیم از استخوان هم می شود ولی آبلیمو بالخواصیه موضعی در بینی ورم را کم می کند.
خوردن بادنجان و گوجه را توصیه نکرده اید که البته بادنجان اگر به تنهایی و بدون عامل تعدیل کننده ای مثل کشک یا گوجه و بمقدار زیاد خورده شود باعث غلبه سودا میشود اما گوجه اگر رسیده باشد دارای اکثر اسیدهای آمینه، لیکوپن و بتاکاروتن است و مسلما جنابعالی این موارد را بسیار بهتر از بنده میدانید.
ج- گوجه و بادمجان هر دو بدون مصلح سودا زاست، در اوایل درمان بنده موقتا مصرف انها را منع می کنم ولی بعد با مصلح ازاد می کنم.
در مورد ماست نیز به نظر میرسد که بعلت داشتن طبع سرد و تر تضاد زیادی با استخوان و مغز داشته باشد چرا که طبع آنها نیز سرد و تر است و بعلاوه بدلیل داشتن اسید لاکتیک بالا و ایجاد محیط اسیدی در بدن، هموستاز و در نتیجه فعالیت مغز و کلیه ها را دچار اختلال میکند و همچنین عامل یبوست است و از آن گذشته میزان کلسیم آن نیز چندان قابل توجه نمیباشد چنانکه میتوان کلسیمی بسیار بیشتر با شرایط جذب بهتر را در دانه ها و گیاهان نیز یافت. در بین لبنیات بیشترین کلسیم مربوط به کشک است که بهتر است بعنوان جایگزین لبنیات و هفته ای یک تا دو بار به شکل کشک و بادمجان یا کاله جوش که یک خوراک سنتی بسیار مفید و لذیذ است استفاده شود.
درست است و از منابع کلسیم خرما، نخود، نخودچی، کنجد و کشمش می باشد.
دکتر حسن اکبری
متخصص و دانشیار آسیب شناسی سلولی
و محقق و مدرس طب اسلامی- ایرانی