به سایت دکتر حسن اکبری خوش آمدید

…هوالشافی…

تلفن دریافت نوبت

021-91302356

چی بخوریم بهتره؟از نگاه طب سنتی

هوالشافی

چه غذاهایی باید بخوریم؟

دکتر حسن اکبری محقق طب اسلامی و سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا نیوز از خوراکی‌هایی نام برد که خوردن آن از دیدگاه طب سنتی به هیج وجه توصیه نمی‌شود و نباید آن‌ها را در سبد غذایی خانوار قرار داد

:خوراکی‌هایی که نباید آن‌ها را مصرف کرد

 گوشت گاو به صورت چرخ کرده و خورشتی و مشتقات آن مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، مارتادلا

 مرغ

چای

خوردن پنیر برای صبحانه

(نوشابه مصنوعی (انواع نوشابه‌های کولادار و سایر نوشابه‌های ساخته شده با شکر

قند و شکر سفید

شیرینی‌های مصنوعی تر و خشک

(انواع سس‌ها (سفید و قرمز

آب سرد

روغن‌ها (کلیه روغن‌های نباتی شامل هیدروژنه، غیر هیدروژنه، روغن مایع و روغن مخصوص سرخ کردنی)

:خوراکی‌هایی که بهتر است تنها به طور موقت آن‌ها را مصرف کرد

گوشت‌ها: ماهی، مرغابی، غاز و مصرف تخم مرغ زیاد

لبنیات: ماست، شیر

میوه‌ها: میوه‌های ترش و نارس و مصرف میوه‌ها در غیر فصل آن‌ها

صیفیجات: هندوانه، خیار، طالبی

سبزی‌ها: بادمجان، گوجه فرنگی (رب گوجه فرنگی)، اسفناج، باقلا، قارچ

حبوبات: عدس و ماش

(خشکبار: گردوی خالی (همواره گردو با پنیر و برای شام استفاده شود

«وی افزود: «همچنین به جای مصرف آبلیمو و آبغوره و ترشی می‌توانید از سیر ترشی یا سرکه محلی انگور استفاده کرد

انواع صبحانه مفید در بدن از دیدگاه اطباء طب سنتی و اسلامی

  1. ارده دو تا سه قاشق غذا خوری + روغن زرد یا کره محلی گاو یک قاشق غذا خوری + شیره انگور یا خرما یا عسل یک قاشق غذا خوری
  2. تخم مرغ آب پز یک عدد + کره محلی گاو، روغن زرد یا کره محلی گاو یک قاشق غذا خوری
  3. خامه یا سرشیر گاوی محلی دو تا سه قاشق غذا خوری + شیره انگور یا خرما یا عسل یک قاشق غذا خوری
  4. حلیم بوقلمون یا گوسفند
  5. کله پاچه
  6. خاگینه
  7. حلوا ارده + کره محلی گاو
  8. حلوا با روغن حیوانی و شیره انگور
  9. املت با روغن حیوانی و فلفل سیاه و زرد چوبه
  10. آش شیرازی
  11. آش یزدی
  12. عدسی با گلپر

 

رژیم غذایی :: پاتوق دانشجویان رشته تغذیه علوم پزشکی وارستگان

 

خوراکی هایی برای اصلاح تغذیه، از دیدگاه طب اسلامی

دکتر حسن اکبری، دانشیار پاتولوژی که در بحث داروهای گیاهی و طب اسلامی و سنتی مقالات بسیاری ارائه کرده است در گفت و گو با خبرنگار سینانیوز گفت: «باید دید فردی را که چاق صدا می‌زنیم از لحاظ علمی واقعاً چاق است یا نه. کسی که از لحاظ ژنتیکی تنومند است و دارای استخوان بندی درشت است را نباید «چاق نامید. باید افراد تنومند و افراد چاق که بیمار محسوب می‌شوند را جدا کرد

دکتر اکبری افزود: «از لحاظ پاتولوژی چاقی یک نوع اختلال سلولی است. در تمام سطح سلولی بدن میلیونها گیرنده و پمپهای خاص وجود دارد که دائما و به طور هوشیارانه در حال فعالیت هستند تا سلولهای بدن ظاهر نرمالی داشته باشند و در باطن به درستی به وظیفه خود عمل کنند. تقریبا تمام این گیرندها و پمپ ها، وابسته به انرژی هستند و این انرژی را از طریق مولکول ATP بدست می آورند ATP از مصرف غذا حاصل می‌گردد.»

وی درباره دلیل ایجاد شکم در بین افراد جامعه تصریح کرد: «ایجاد شکم در افراد چیزی نیست جز ورم سلولی. چون بافت‌های شکم شل می‌شوند و در نتیجه قدرت مقابله با فشار شکم را ندارند. این مسئله باعث می‌شود که شکم در بدن ایجاد شود. تنها راه مقابله با ایجاد شکم اصلاح تغذیه‌ای است.»

وی ادامه داد: «حال اگر کسی تغذیه نامناسب داشته باشد سلولهای بدنش توان سوزاندن مواد غذایی را نخواهند داشت و اگر ATP به اندازه کافی به این گیرنده‌ها و پمپها نرسد در تعادل الکترویکی درون و برون سلول اختلال ایجاد می شود و این اختلال و عدم کارآیی سلول منجر به عدم تعادل سدیم در داخل سلول و افزایش سدیم می‌شود. در نتیجه دچار افزایش آب درون سلولی شده و به اصطلاح ورم داخل سلولی می‌شود.»

معده، خانه تمام بیماریها است

این دانشیار پاتولوژی درباره تجویز داروهای گیاهی و غیر گیاهی قبل از اصلاح تغذیه‌ای، گفت: «در روایات و در فرمایشات بزرگان طب سنتی از جمله ابن سینا آمده است؛ اگر طبیبی قبل از اینکه تغذیه بیمار را درست کند به او دارو تجویز نماید انگار کمر به قتل وی بسته است. همچنین در روایتی از حضرت رسول اکرم (ص) آمده است که فرموده‌اند معده، خانه تمام بیماریها است و پرهیز در راس تمام درمانها قرار دارد. با استناد بر این روایت می‌توانیم قبل از اینکه بسیاری از بیماری‌ها شکل گیرند جلوی ورود آن به بدن را بگیریم.»

:پیامبر اعظم صل الله علیه و آله می فرمایند

المعدة بیتُ کل داءِ و الهمیة رأسُ کل دواءِ

(معده خانه تمام بیماریها و پرهیز سر آمد تمام داروهاست)

سلولهای بدن ما برای تامین انرژی خود نیاز به مصرف خوراکی ها و آشامیدن آشامیدنی ها دارند منتها باید ببینیم آیا تمام خوراکی ها و آشامیدنی ها برای سلولها یکسان هستند و یا تفاوت دارند

بطور مثال: برای یک موتور بنزینی آیا فرق نمی کند که شما داخل آن بنزین بریزید یا گازوئیل و یا نفت؟ و آیا فرق نمی کند که بنزین خالص بریزید و یا مخلوط بنزین، گازوئیل و نفت را با هم و آیا اینها همه یک بازده در سوختن در موتور خواهند داشت؟ مسلماً جواب این سئوالات منفی است، در مورد سلولها هم دقیقاً همین مطالب صادق است یعنی بعضی غذاها برای سلولهای ما حالت بنزین را دارند و با کمترین مصرف انرژی در سلولها برای سوختن، انرژی فراوانی آزاد می کنند و بالعکس بعضی ها مثل گازوئیل و نفت هستند و برای تبدیل شدن به انرژی، انرژی زیادی باید هزینه شود، که همین صرف انرژی فراوان، برای فعل و انفعالات این نوع غذاها موجب به هم خوردن تعادل انرژی سلولی در طی سالیان شده و باعث نقص عملکرد سلولها و سامانه های پیچیدۀ بدن مانند سیستم ایمنی می گردد و اختلال عملکرد سیستم ایمنی که نگهبان بزرگ بدن محسوب می شود می تواند ابتلاءِ به بیماریهای مهلک مثل سرطان و بیماریهای خود ایمنی مانند ام اس و روماتیسم ها گردد

آشامیدنی ها هم به همین ترتیب بسیار مهم هستند، مصرف آب سرد شامل: آب شیر، آب یخ، آب معدنی، آب اب سرد کن ها و امثالهم به میزان زیاد و بدون مصلح می تواند موجب کاهش عملکرد مولکول NADH سلولی و کاهش انتقال الکترون برای سوختن مواد غذایی و تولید انرژی کم گردند و در نتیجه باعث بروز اختلال عملکرد سلولی در سراسر بدن بخصوص اختلال عملکرد سلولهای ایمنی بدن گردند و اختلال کار این سامانه بسیار مهم زمینۀ بروز بیماریهای خطرناک را فراهم آورد بنابراین در مورد خوراکی ها توصیه ما رعایت کامل و صد در صدی مثلث سلامت است و در مورد آب و آشامیدنی ها توصیه ما مصرف آب جوش و خرما یا آب ولرم و یا شربت عسل خنک به جای آب سرد می باشد

مصرف دارچین، زعفران و زنجبیل برای لاغری

اکبری درمورد خوراکی‌های بسیاری که در اصلاح رژیم غذایی به بیماران مراجعه کننده به پزشکان طب سنتی تجویز می‌شود، گفت: «گیاهانی مثل دارچین، زعفران و زنجبیل به سلول‌های بدن انرژی می‌دهند و می‌توانند سلول‌های باز شده را به حالت اولیه برگردانند و در نتیجه باعث لاغری افراد می‌شود. یک تغذیه عمومی به تمام مراجعه کنندگان داده می‌شود. بعد از اینکه تغذیه اصلاح شد، دارو به افراد داده می‌شود. تمام داروهای تجویز شده برای سوختن چربی نیست بلکه برای برگرداندن حالت ورم سلول‌ها به صورت اولیه است.»

گل گاوزبان به جای چای سبز و سیاه

وی ادامه داد: «اصلاح تغذیه‎ای که به بیماران مراجعه کننده داده می‌شود بر مبنای قرآن و طب سنتی است. روغن‌هایی از قبیل روغن کرمانشاهی، دنبه و کوهان شتر جایگزین روغن‌های صنعتی می‌شود؛ چون این روغن‌ها باعث می‌شود سلول‌ها به حالت اولیه برگردند و آب اضافی خود را دفع کنند. چای سیاه و سبز قطع می‌شود و جایگزین آن گل گاوزبان تجویز می‌کنیم. آب سرد مطلقاً قطع می‌شود و جایگزین آن آب جوشیده ولرم و شربت عسل تجویز می‌شود.»

مصرف عرقیات گیاهی، ارده و شیره انگور، شیره خرما یا عسل

اکبری ادامه داد: «برای بازگرداندن سلول‌ها به حالت اولیه از عرقیات گیاهی نیز استفاده می‌شود. در وعده صبحانه ارده و شیره انگور، شیره خرما یا عسل تجویز می‌شود. در طب اسلامی بر عکس اعتقادات غرب که می‌گویند وعده شام حذف شود در مقابل وعده ناهار را حذف کرده و به جای آن به بیماران گفته می‌شود که خرما مصرف کنند.»

وی درباره خاصیت خرما گفت: «در بسیاری از افراد چاق، خوردن خرما باعث کاهش وزن آنان شده است. خرما به عنوان یک داروی گیاهی به بیماران داده می‌شود، که در برخی از بیماران تا روزی 20 خرما نیز تجویز شده است.»

شیر گاو شفا و شیر گوسفند سم است

دکتر حسن اکبری ادامه داد: «ماست، شیر و دوغ از وعده‌های غذایی حذف می‌شوند، و در صورت صلاحدید و اصرار بیمار بر مصرف آن شیرهایی که مستقیماً از حیوان گرفته می‌شود را بعد از جوشاندن به آنان پیشنهاد می‌دهیم. همچنین در روایات نیز آمده است که شیر گاو شفا و شیر گوسفند سم است.»

 

دکتر حسن اکبری

متخصص و دانشیار آسیب شناسی سلولی

محقق و مدرس طب اسلامی – ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *