به سایت دکتر حسن اکبری خوش آمدید

…هوالشافی…

نمک تصفیه شده یا تصفیه نشده؟

هوالشافی

آسيب سلولي در نتيجه مصرف نمك تصفيه شده

تا زمانيكه انسان به تركيب نمك طبيعي موجود در معادن و آب درياها دست نزده بود، همه مردم از نمك متعادل شده بوسیله عناصری مثل پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ید  طبيعی استفاده مي كردند و ميزان سديم، پتاسیم و کلسیم محيط داخل و خارج سلولها را در يك حد تعادل و دقيقا برحسب نياز سلول ها، كه در همين طبيعت کره زمین بوجود آمده بودند، فراهم مي کردند، چيزي كه دقيقا مشابه آن در هواي تنفسي اطراف ما صدق میکند و مردم بیشتر با آن آشنا هستند و منطبق با نياز بشر مي باشد و آن اینکه اکسیژن فقط بیست درصد از ترکیب هوا را تشکیل می دهد و توسط هفتاد درصد نیتروژن و ده درصد سایر گاز ها متعادل میشود و اگر این متعادل سازی صورت نمی گرفت مصرف اکسیژن خالص ریه ها را از بین می برد. البته تركيب طبيعي هواي تنفسي ما به علت دخالت هاي انسان، عوض شده و با اضافه شدن آلاينده ها زندگي بشر با خطر جدي روبرو شده است .

همچنين مشابه هوا، سديم و كلر خالص که در نمک های تصفیه شده وجود دارد هر يك به تنهايي سم هاي سلولي هستند و مثل اكسيژن خالص، موجب تخريب سلولي مي شوند و لازم است توسط عناصری مثل پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ید  طبيعی متعادل شوند تا موجب آسیب سلول ها نگردند، پس چرا ما بايد نمك متعادل شده و طبيعي را به وسیله خالص سازی با مواد شیمیایی تبديل به يك ماده سمي و خطر ناک براي سلول ها كنيم ؟! تمام منابع پزشكي در مضر بودن نمك و آسيب رسان بودن آن براي سلول ها و ايجاد بيماري خطرناك مانند فشار خون و بيماريهاي قلبي عروقي و كليوي، هم نظر و هم عقيده هستند روی نمک خالص شده کار کرده اند و  لذا توصيه به  عدم یا کاهش شدید مصرف آن می کنند

Spicy food could curb salt cravings: Study

 

حال آنكه مصرف نمك طبيعي متعادل كه بجز سديم و كلر در داخل خود داراي كلسيم، پتاسيم، يد، روي، منيزيم، منگنز و بعضي عناصر كمياب نيز مي باشد براي سلول ها يك نياز محسوب مي شود. روايات متعدد و همچنين سيره اهل بيت عليهم السلام، که تاكيد بر مصرف نمك دارد، قطعا در زمانی بوده که نمک طبیعی متعادل را مصرف می کرده اند و نه نمک خالص شده را. به طور مثال از امام صادق عليه السلام روايت است كه فرمودند : اگر مردم خواص نمك را مي دانستند، بيماري هاي خود را درمان نمي كردند الا با نمك !!! و يا در سيره اميرالمومنين علي عليه السلام هست كه حضرت در شب شهادتشان خوردن نمك را به عنوان خورشت بر شير ترجيح مي دهند و حتي در رساله هاي احکام در آداب غذا خوردن آمده است كه غذا را با نمك آغاز كنيد و با نمك به پايان برسانيد و يا در مورد درمان لكه هاي صورت در روايتي از امام صادق عليه السلام است كه فرموده اند نمك زدن به اولين لقمه غذا جلوي لكه هاي صورت را ميگيرد. البته همه ما مي دانيم نمكي كه در روايات آمده است همان نمك طبيعي متعادل است و نه نمك شامل سديم و كلر خالص. بنابراين اين توصيه ما استفاده از نمك متعادل شده طبیعی به جاي نمك خالص شده است.

لازم به ذكر است كه در نمك تصفيه نشده علاوه بر عناصر و تركيبات مفيد برخي عوامل مضر نيز وجود دارد كه در نمك هاي مناطق مختلف متغيير مي باشد و بايد از نمك جدا شوند و باید ميزان اين مواد در حد استاندارد باشد. منتها بحث اينجاست كه اولا عده اي بدون اينكه به طور دقيق ميزان اين مواد ناخواسته را در هر نمكي مشخص نمايند، تمام نمك هاي طبيعي را مضر و غير قابل مصرف مي دانند و مصرف آن را منع مي نمايند و ثانيا نمك معدن يا دريا در صورت دارا بودن بيش از حد مواد مذكور احتمال مضر بودنشان مي رود، ولي نمك خالص شده بر مبناي تمام مراجع و كتب معتبر و مقالات علمي قطعا براي سلول ها مضر است و دستور به ترك آن شده است و ثالثا مگر قبل از دخالت بشر و دست بردن او در تبديل نمك متعادل شده طبيعي به نمك شيميايي خالص شده چه مشكلي طي هزاران سال بوجود آمده است كه اروپائيان به سرعت در صدد ترويج مصرف نمك تصفيه شده خود در كشور هاي ديگر برآمده اند و  لذا شايد بتوان گفت اين يك توطئه استعماري بوده كه با آسيب رسيدن به سلول های بدن انسان ها و بيمار شدن آنها صنعت پر سود دارو و طبابت غربي رونق يابد و انسان ها را بهتر بتوانند استثمار كنند ؟!!!

در انتها پيشنهاد ما تولید نمك طبيعي استاندارد و متعادل دارای کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ید، روی، منگنز و عاري از مواد مضر و فلزات سنگين مي باشد ولي تا رسيدن به آن محصول، فعلا استفاده از نمك هاي طبيعي معدني و نمک دريا به مصرف نمك خالص شده شیمیایی ارجحيت داشته و خطر كمتري براي سلول ها دارد.

دكتر حسن اكبري

متخصص و دانشیار آسيب شناسي سلولی

و محقق و مدرس طب اسلامي ايراني

One Response

  1. سلام
    گفته‌ شده نمک طبیعی همچنین حاوی فلزات سنگین مثل سرب است. این فلزات قطعا برای بدن مضر هستند.‌بالاخره مصرف کننده چکار کند؟ نمک صنعتی مصرف کند؟ یا طبیعی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *