هوالشافی
داروهای شیمیایی یا داروهای گیاهی
تغذیه مناسب باعث میشود تا تحمل آلودگی هوا برای مردم بالا رود و کمتر به بیماریهای ناشی از آن دچار شوند. تغذیه مناسب باعث میشود سیستم ایمنی بدن قوی شود و افراد را کمتر در معرض سرطانها قرار دهد. اگر تغذیه مردم مناسب شود دیگر نیازی به تهیه عمده دارو نخواهد بود و بودجه کشور را میتوان برای مشکلات دیگر کشور خرج کرد
دکتر حسن اکبری محقق طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار سینا نیوز گفت: «به طور مثال یکی از پزشکان جراح متدین ما که 40 سال سن داشت مدت زیادی از بیماری میگرن رنج میبرد. میگرن بیماری است که در طب سنتی به راحتی قابل درمان است اما این فرد خود را وابسته به داروهای شیمیایی کرده بود و این داروها و مسکنها اثری در بهبود بیماری وی نداشت و سیستم دفاعی او دیگر به داروهای شیمیایی واکنشی نشان نمیداد. به همین علت برای تسکین دردش مشتقات مرفین به وی تجویز شد و به همین دلیل فوت کرد. این شخص در طول زندگی و درمانش تغذیه کاملاً غربی داشته است. تمام این عوامل دست به دست هم داد تا این سرمایه کشور از بین برود. این افراد سرمایه ملی ما هستند که نباید به علت سهل انگاری در تغذیه شان آنها را از دست بدهیم
وی گفت: «در این راستا دانشجویان طب سنتی کشور قرار است به زودی فارغالتحصیل و وارد بازار کار شوند. این دانشجویان در مبحث گیاه درمانی تحصیل میکنند اما اعتقاد شخصی من بر این است که جایگزین کردن داروهای شیمیایی با داروهای گیاهی تمام مشکلات را تغییر نمی دهد. اکثر مشکلات مردم ریشه در سلولها دارد. به عنوان مثال اگر برای پایین آوردن فشار خون به جای استفاده از داروهای شیمیایی به بیمار داروی گیاهی تجویز شود هیچ فرقی نمیکند. این نوع درمان، طب سنتی نیست بلکه طب سنتی باید به درمان ریشه بپردازد.«
دکتر اکبری افزود: «لیست داروهای گیاهی که قرار است اعلام شود تا دانشجویان فارغالتحصیل از آن برای درمان بیماریها استفاده کنند، مورد تایید اطباء طب اسلامی نیست. این روند از سوی بسیاری از اطباء طب سنتی و اسلامی اشتباه تلقی میشود. اطباء طب اسلامی و سنتی به هیچ عنوان تجویز دارو را قبول ندارند و بیشتر به اصلاح تغذیهای و پیشگیری بیماریها تمرکز دارند تا تجویز دارو »
وی در این باره گفت: «پزشکان طب سنتی و اسلامی و وزارت بهداشت با برگزاری جلسات و سمینارهایی در این زمینه میتوانند این مشکلات و اختلاف نظرها را رفع کنند. اطباء طب سنتی بر فرض مثال میتوانند دیابت را با اصلاح تغذیه درمان کنند و داروهای گیاهی را در کنار آن به صورت کمکی استفاده کنند و میتوان این را به صورت پروژههایی در دانشکدههای مختلف ارائه کنند تا دانشجویان به جای مسائل غربی و تکراری از این مطالب تحقیق کرده و نتایج آن را با هم مقایسه کنند.«
دکتر حسن اکبری
متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی
محقق و مدرس طب اسلامی – ایرانی